MENÜ

Online Ödeme

Bilişim sektöründe hangi çalışmalar yapılır?

Bilişim sektöründe hangi çalışmalar yapılır?

Bilişim sektöründe hangi çalışmalar yapılır?

Profesyonel ve kurumsal internet yazılımları ile işinizi büyütün.

BT üzerinde günümüz de bir çok yerler de kullığımız çalışamalar yapılmaktadır. Örneğin kahve yaparken bile o makinenin üzerinde ki teknolojik sistemleri bilişim sektörün de program yazan kişiler yapmaktadır.

BT üzerinde bir çok oyun fonksiyonu , araç ve uygulama fonksiyonu ve web sitesi gibi bir çok teknolojik ürünün çalışmaları tabiki de BT sektörü üzerinden çıkmıştır. Bilişim teknolojileri kısaltılarak BT yani yeni teknolojinin de temelini oluşturmuştur. 2019 Yılı itibariyle artık nano teknoloji kullanımına yönelik çalışmaların daha da arttığı görülmektedir.

BT çalışmaları uzay teknolojisinde de en önemli çalışmaları beraberinde getirmiştir. Gelecek nesillerin de teknolojik anlamda hayallere bile sığmayan yeni teknolojilerini görmek mümkün görünüyor. İnternet sektörün de de farklı bir programlama adımları da atılıyor.

 

 

Bilişim Teknolojiler Nelerdir ?

 

Bilgi Teknolojileri (BT), bilgi çağında baş gösterdi ve teknolojik olarak gelişmiş bir küresel ekonomi tarafından sürdürülen, bilgi tabanlı bir toplum yaratan dijital bir devrimi harekete geçirdi. Bilişim Teknolojisi için sık kullanılan eş anlamlılar arasında Bilgisayarlar, Bilgisayar Ağları, Yazılım, Donanım, Web Tasarımı, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yarı İletkenler bulunur. Alanlar ve sektörler, Bilgi Teknolojisi ile ilişkilendirildiğinde netleştirilmesi gereken iki geniş kategoridir.

 

Bilgi Teknolojisi alanları en çok öğrencinin tanınmış bir sertifika, diploma veya derece için çalıştığı yüksek öğretim disiplinlerini ifade eder.

 

Bilgisayar Mühendisliği özel bir Bilgi Teknolojisi alanındadır. Öğrencinin kişisel bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, bellek, depolama, ağ donanımları ve diğer bilgisayar donanım bileşenleri gibi bilgisayar donanımı tasarlamayı ve geliştirmeyi öğrendiği teknik bir alır.

 

Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) başka bir Yüksek Öğrenim (HE) BT çalışma alanıdır. Teknik olmayan bir işletme derecesi sunar ve öğrencilere projeleri, bütçeleri ve insanları nasıl yöneteceklerini öğretir.

 

Computer Science, eğitim alanı olarak yazılım programlamaya odaklanır ve uygulama yazılımı, uzman sistemler, yapay zeka (AI), web geliştirme, gömülü kodlama ve robotik gibi alanları içerir.

 

Computer Information Systems (CIS) uzmanlık eğitimi sunar ve BDT mezunlarının işyerinde Ağ Yöneticileri, Sistem Yöneticileri, Sistem Mühendisleri, Veri Tabanı Yöneticileri, Bilgi İşlem Güvenliği Uzmanları ve Bilgisayar Teknisyenleri olarak kendilerini kurmasını sağlar.

 

Bilişim Teknolojileri Alanı ve Açıklamaları

 

 

Bilgi Teknolojisi alanları akademik disiplinleri tanımlar. Bilgi Teknolojileri sektörleri, küresel ekonomi, endüstriler, borsa ve finans sektörünü birbirine bağlar ve birbirine bağlar. Sektörler, hızla genişleyen bilgi tabanlı bir topluma katkıda bulunmak için mezunlar, profesyoneller, özel sektör ve diğer uzmanlar için dijital platform sağlar.

 

Kilit bir Bilgi Teknolojisi sektörü, Yazılım ve Hizmetler sektörüdür. Amerika Birleşik Devletleri'nde, en büyük yüzdesi küçük ve orta ölçekli şirketler (yani 500 çalışan az) olan 100.000'den fazla yazılım ve Bilgi Teknolojisi Hizmetleri şirketi bulunmaktadır. Bu sektörde yazılım tasarım evleri, yazılım yayıncıları ve tesis yönetimi şirketleri bulunmaktadır.

 

Diğer rekabetçi Bilgi Teknolojisi sektörleri, Teknoloji Donanım ve Ekipmanları sektörü ve Yarı İletkenler ve Yarı İletken Ekipman Endüstrisi sektörüdür. Dow Jones, her iki sektörün de dizinlerini listeler ve Bloomberg Business haftası endeksleri düzenli olarak analiz eder.

 

Çoğu, çoğu değilse, bugünün işletmeleri Bilgi Teknolojisini bir şekilde kullanıyor. Bilgi Teknolojisinin değeri, manuel işlemlerin ortadan kaldırılması ve otomatik iş süreçlerinin tanıtılmasında yatmaktadır. Bilginin zamanında sağlanması, karar alma süreçlerini teşvik eder ve geliştirir ve müşterilerle gerçek zamanlı iletişim sağlar.

 

Hem bilgi hem de teknoloji gittikçe artan bir hızla gelişmektedir; dijital devrimin bilgi yönetimini ve uygulamalı teknolojiyi küresel bir ekonomide sürekli olarak değiştirdiğinin farkına varacaksınız.

Projeleri İncele
10 Yıllık Deneyim 7/24 Teknik Destek
10 Yıllık Deneyim 10 Yıllık Deneyim
Atolye 45 © Tüm Hakları Saklıdır. Sitede kullanılan içeriklerin tamamı Atölye 45'e aittir.